fp fblogo

Federația ONG-urilor sociale din Transilvania: o nouă resursă pentru furnizorii privați de servicii sociale

ReteaONGRoÎn data de 17 septembrie 2015 a fost organizată la Târgu-Mureș o conferință cu tema „Dialogul și colaborarea cu autoritățile publice centrale și locale„. În cadrul conferinței a fost prezentată Federația ONG-urilor Sociale din Transilvania, o structură cu personalitate juridică nou înființată, având rolul de platformă suport a programelor derulate de organizațiile membre și de reprezentare a intereselor acestora în relația cu diverse structuri sau instituții.

La conferință au participat peste 50 de persoane, reprezentanții a 17 asociații și fundații ce activează în domeniul social, parteneri de proiect din Germania, Austria și Bulgaria și reprezentanți ai 15 instituții publice de la nivel local, județean și regional. Astfel, au participat reprezentați din partea Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului, Serviciilor Publice de Asistență Socială, Agențiilor Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, Primăriilor și ai Inspectoratelor Județene de Poliție din județele Brașov, Covasna, Mureș, Satu-Mare și Sibiu.

Federația ONG-urilor Sociale din Transilvania a fost înființată în cadrul programului START al Strategiei UE pentru Regiunea Dunării. În cadrul programului, în perioada 2012-2015 s-a derulat proiectul Rețeaua ONG-urilor Sociale din România, destinat dezvoltării unei rețele de ONG-uri din domeniul social, care să intermedieze organizațiilor implicate programe de formare continuă, transfer de know-how și activități de dezvoltare organizațională. La finalul proiectului, membrii rețelei au propus înființarea unei persoane juridice independente care să vină în sprijinul activităților membrilor. Astfel, în vara anului 2015 a fost înființată Federația ONG-urilor Sociale din Transilvania, având ca membri fondatori 10 asociații și fundații din județele Cluj, Covasna, Hunedoara, Mureș și Sibiu. Aici puteți vedea membrii - http://socialngonetwork.ro/membri/lista-membrilor.

Majoritatea celor 10 membri fondatori ai Federației au o vechime de peste 5 ani în furnizarea serviciilor sociale. Aproximativ 211 angajați și 100 de voluntari stabili asistă anual peste 3.800 de persoane. Membrii federației oferă în principal programe sociale cum ar fi servicii de informare și consiliere pentru persoane cu dizabilități, servicii complete și integrate pentru victimele violenței în familie, orientare profesională pentru șomeri, servicii de reintegrare profesională, centre de integrare prin terapie ocupațională, centre rezidențiale, centre de zi pentru prevenirea abandonului școlar, centre de zi pentru vârstnici, sprijin social individual pentru persoane foarte nevoiașe. Beneficiarii serviciilor oferite de membrii Federației sunt persoane cu dizabilități, persoane vârstnice, victime ale violenței în familie, copii și tineri defavorizați din punct de vedere socio-economic, șomeri, romi, persoane cu boli incurabile sau persoane aparținând altor grupuri defavorizate.

Pentru mai multe detalii, persoană de contact:
Györgyjakab Miklós, Asistent proiect

Federația ONG-urilor Sociale din Transilvania
Tel: +4(0)740908859, Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Website - http://socialngonetwork.ro/

Free Joomla! template by L.THEME