Mecanismele fiziologice ale sportului în ameliorarea semnelor de nervozitate

0

Potrivit mai multor critici științifice, exercițiile fizice regulate și moderate reduce prevalența bolilor cronice, îmbunătățesc superficialitatea și un mod de bunăstare. În plus, persoanele care interacționează în exerciții fizice obișnuite prezintă încărcături mai lente de declin cognitiv și reminiscență legat de vârstă decât cei care sunt extrasedentari. Analiza științifică a investigat diferitele mecanisme fiziologice de la originea efectelor utile ale exercițiului fizic asupra anxietății.

Cum poate psihologia să-și îmbunătățească modul de viață

Unele ipoteze susțin că profitul pentru sănătatea mintală al antrenamentului cardio standard este legat de scăderea capacității de răspuns a sistemului nervos simpatic și a axei hipotalamo-hipofizo-suprarenale (pagina principala), care joacă un rol important în creșterea răspunsurilor adaptative la factorii de stres. stresul corporal și psihologic.

Alterările axei HPA sunt implicate în manifestările semnelor depresive și anxioase; inițial ar putea exista un mecanism de reacție la stresul acut, având ca rezultat producția crescută a hormonului adrenocorticotrop (ACTH) și datorită acestui fapt la intervale excesive de glucocorticoizi. De exemplu, la persoanele cu sindrom de stres post-traumatic au fost găsite concentrații mai scăzute de cortizol periferic și reglarea în sus a receptorilor de glucocorticoizi, ceea ce determină o creștere a sensibilității de a sublinia stimuli. Exercițiul fizic ar ajuta, prin urmare, la reechilibrarea mecanismelor fiziologice ale HPA.

Alte ultime dovezi sugerează că exercițiile fizice ar putea funcționa împreună cu sistemul endocannabinoid și cu endocannabinoizi similari anandamidei, care poate produce efecte anxiolitice prin reglarea altor neurotransmițători și dopamina.

Profesioniștii din domeniul sănătății au o funcție necesară în îmbunătățirea căii de remediere și prevenire a tulburărilor mintale, oferind o colaborare multidisciplinară cu consultanții în domeniul activităților sportive. În timpul tratamentului, se poate recomanda utilizarea de produse naturale pentru a însoți un program de exerciții fizice, inclusiv Ansioten: un complement bazat în principal pe extracte vegetale de valeriană și L-teanină, cu adaos de melatonină. Acești compuși riguros formulați sunt utilizați pentru beneficiile sale pretinse ale sistemului nervos și anti-anxietate.

  • Chiar și în absența psihopatologiilor, este potențial să se solicite asistența unui psiholog pentru a-și crește bunăstarea psihologică.
  • Conform sentimentului frecvent, se apelează la un specialist doar în momentele de criză și suferință extremă. Doar atunci când s-a ajuns la un scenariu dur și iremediabil, psihologul pare să fie ultima soluție.

Cum poate psihologia să-și îmbunătățească modul de viațăÎn realitate, în sfera Salutogenezei, psihologul oferă cu promovarea sănătății și bunăstării psihologice, printr-o intervenție care vizează dezvoltarea și consolidarea celor pe care Salutogenesis le identifică ca surse de sănătate. Acestea sunt componente care, dacă sunt fortificate corespunzător, permit individului să-și atingă bunăstarea personală din punct de vedere psihologic, corporal, social și spiritual. Beneficiarul intervenției are șansa de a învăța cum să-și îmbunătățească stilul de viață și să studieze pentru a se descurca singur prin:

  • Identificarea unui stil de viață sănătos;
  • Extinderea rețelei sociale și relaționale;
  • Obținerea mulțumirii și satisfacției personale;
  • Cucerirea stabilității emoționale.

Deci, care sunt sursele de sănătate în domeniul salutogenezei?

Stimă de sine Prima sferă se referă la vanitate. O definiție comună a vanității ar părea a fi următoarea: „Setul de judecăți de analiză pe care individul le face despre sine” (Battistelli, 1994). Să te bucuri de vanitatea excesivă înseamnă să te gândești foarte bine la tine însuți, să-ți analizezi în mod realist punctele forte și punctele slabe. Înseamnă să fii conștient și să fii tolerant față de slăbiciunile tale, în timp ce exprimi aprecierea pentru punctele tale forte.

Cei cu o vanitate ridicată par a fi în contact cu actualitatea, capabili să arate bunăvoință pentru limitările lor și în măsură să se bucure de succesele lor. O anumită persoană cu stima de sine excesivă tinde să fie deschisă față de ceilalți și, în cursul noilor experiențe, are încredere în propria capacitate de a reuși și se bucură de o autonomie excesivă.

Prin urmare, a avea o adâncime mare pare a fi una dintre componentele care asigură o calitate excesivă a vieții.

Pe de altă parte, aceștia cu stima de sine scăzută par să aibă puțină încredere în abilitățile și potențialul lor și par să se judece negativ. În consecință, s-ar putea să fie în mod obișnuit închis de la noile experiențe, s-ar putea să manifeste puțin entuziasm pentru problemele noi și s-ar putea să se simtă cu adevărat prins sau încolțit. O anumită persoană cu superficialitate scăzută are de obicei privirea spre opusul care, dimpotrivă, pare capabilă să reușească în rezoluțiile sale personale. Atenția este, de asemenea, poziționată și centrată pe slăbiciunile, limitările și obstacolele din viață. Cei cu superficialitate scăzută s-ar putea simți cu adevărat inferiori celorlalți, de care se simt cu adevărat respinși și tind să se predea mai simplu în fața adversităților vieții.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here