Cum a fost luna martie la Centrul de zi din Săcele

fast stiriÎn primele 2 luni din anul 2017 s-au desfasurat evenimente importante pentru copiii din Centrul de zi Săcele, dar luna martie a adus multe surprize şi emoţii atât pentru copii cât și pentru mămicile lor. După ce s-a încheiat ziua mărţişoarelor, copiii împreună cu profesorii Centrului s-au pus pe treabă pentru a organiza mult aşteptata zi a mamelor.

Prima mare surpriză pentru mamele care au fost prezente la evenimentul din data de 9 martie, a fost filmuleţul realizat de către profesorii centrului. În cadrul acestui montaj copiii au fost provocați să-și exprime emoțiile, purtând un dialog cu profesorii lor pe tema „MAMA MEA”. Cu sinceritatea specifică vârstei copiii au exprimat adevăratele sentimente pentru mame, răspunzând la întrebări precum: ’Ce îţi place la mama ta?‘ ’Ce înseamnă mama ta pentru tine?’ ’Dacă ai avea o zi doar cu mama ta, ce ai dori să faceţi?’, ’Cine te îngrijeşte când eşti bolnav şi cine te încurajează?’. Răspunsurile copiilor au adus lacrimi în ochii mămicilor şi zâmbete pline de iubire şi admiraţie.  Dar surprizele nu s-au încheiat aici.

fastmartie2017 2

Dupa vizionarea filmuleţului copiii au urcat pe scenă şi cu ajutorul unor cartonaşe pe care erau imprimate fraze, au format urări pentru mămici. Înainte de a coborî de pe scenă, fiecare copil a dăruit un cadou mamei lui, cadourile pentru mămici fiind asigurate prin bunavoința fundaţiei FAST.

Al doilea eveniment important pentru beneficiarii Centrului de zi, a fost participarea lor la primul concert de cor, cu public. Sub îndrumarea profesoarei de cor, copiii au participat la evenimentul Ziua Tineretului Săcelean din data de 24 martie. Copiii au deschis seria de concerte din ultima parte a evenimentului, cântând 4 melodii în diferite limbi: română, rromani, ungureşte şi engleză. Toți cei prezenţi la concert au fost impresionaţi de cântecele lor, i-au aplaudat și i-au încurajat. După concert, copiii au recunoscut ca au avut mari emoții, asa cum spun ei, fluturi în stomac, dar în final au fost foarte bucuroși că au putut dărui și ei altora momente de neuitat.

fastmartie2017 1

Mai multe informații despre activitățile Fundației FAST puteți citi aici.

Free Joomla! template by L.THEME