De-ale Carnavalului și mărțișoare la Centrul de zi din Săcele

fastfebr2017 6Finalul lunii februarie a adus în Centrul de zi pentru copii aflaţi în situaţii de risc multă culoare şi bucurie. Cu ocazia finalizării proiectului tematic lunar ’De-ale Carnavalului’, echipa Fundației FAST a Centrului de zi pentru copii aflaţi în situaţii de risc a organizat pentru beneficiarii Centrului carnavalul primăverii. Ne-am bucurat împreună, am făcut lucruri minunate, am creat şi confecţionat măşti, copiii au avut ocazia să-şi aleagă un personaj pe care l-au îmbrăcat, alegându-şi costumele şi purtând măştile pe care ei le-au realizat.


În ziua carnavalului, Centrul s-a umplut de bucurie, de prinţese, de super eroi, de cântece şi de dans. Cea mai mare bucurie a fost atunci când şi părinţii care au fost invitaţi la acest eveniment au putut să-şi admire proprii copii, au urmărit parada costumelor, s-au bucurat şi i-au fotografiat pe copii la desfăşurarea jocurilor distractive, la dansuri şi hore. Carnavalul a adus, pe lângă multă mişcare, energie, culoare şi costume, lacrimi de bucurie în ochii părinţilor care şi-au privit copiii cu multă dragoste şi admiraţie.  Acest eveniment a dus la întărirea relaţiilor pozitive între părinţi şi copii.


De asemenea, copiii au realizat în cadrul activităţilor atelierelor de artă o mulţime de mărţişoare cu diferite teme (îngeraşi şi broşe), pe care le vor dărui mamelor cu ocazit zilei de 1 martie.

Misiunea Centrului de zi este de a oferi activităţi de supraveghere, educaţie, recreere-socializare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă, orientare şcolară şi profesională, pentru copii, pe timpul zilei, precum şi de educare şi sprijin pentru părinţii sau reprezentanţii legali ai copiilor. Toate acestea în vederea prevenirii abandonului şcolar şi a depăşirii situaţilor de risc social din familie.

Centrul de zi pentru copii aflaţi în situaţii de risc este un proiect al Fundaţiei pentru Asistenţă Socială şi Tineret (F.A.S.T) realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Săcele.

 

                                                                                                       

Free Joomla! template by L.THEME