Protectia datelor personale

 Definiția datelor cu caracter personal este stabilită actualmente prin legea 677/2001 și cuprinde următoarele informații cheie:

  • Datele cu caracter personal sunt informații referitoare la o persoană fizică, deci date care pot identifica un individ, nu despre date care pot identifica companii;
  • Datele cu caracter personal pot fi orice informații care duc la o persoana fizică identificată sau identificabilă.

Dacă în cazul informațiilor care fac referire la o persoană identificată, acestea sunt  mai ușor de observat ( de exemplu, identificată prin nume si prenume), în ceea ce privește informațiile despre persoane fizice identificabile, spectrul este mult mai larg.

fr3La data de 1 ianuarie 2018 a intrat în vigoare Ordinulul MFP nr. 3103/2017 privind aprobarea Reglementărilor contabile pentru persoanele juridice fără scop patrimonial, act normativ publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I nr. 984 din 12 decembrie 2017. Ordinul MFP nr. 3103/2017 reglementează noua contabilitate aplicabilă persoanelor juridice fără scop patrimonial.

În unanimitate, consilierii au votat Ghidul solicitantului în vederea atribuirii contractelor de finanţare nerambursabilă din bugetul propriu al judeţului Braşov, pentru activităţi nonprofit în domeniul asistenţei sociale. Sumele pot ajunge și la 40 de mii de lei. Ghidul solicitantului și anexele pot fi găsite, pentru consultare, pe site-ul www.judbrasov.ro.

mcpds stiriÎn urma modificărilor aduse Legii tinerilor, organizațiile neguvernamentale destinate activităților tinerilor și cele de interes local pot primi finanțare din Fondul destinat acestora, care va fi constituit de acum, la nivelul tututor consiliilor locale și județene. Prin această măsură, se urmărește eliminarea discriminării dintre organizațiile de tineret care activează la nivelul municipiilor și cele din localitățile mai mici.

donatii stiri2017 a fost un an bulversant in ceea ce priveste modificarile legislative si fiscale aduse societatii romanesti. Sectorul neguvernamental nu a ramas neatins: un proiect de lege al deputatului Liviu Plesoianu ameninta temelia de functionare a ONG-urilor, iar modificarile aduse Codului Fiscal prevad ca 80% dintre companiile care ar fi putut sa redirectioneze 20% din impozitul pe profit, una dintre principalele metode de obtinere a veniturilor pentru ONG-uri, sa nu o mai poata faca. Mirela Nemtanu, CEO-ul Hospice Casa Sperantei, a explicat pentru wall-street.ro cum afecteaza aceste masuri fundatiile si asociatiile din Romania.

Pagina 1 din 3

Free Joomla! template by L.THEME