mcpds stiriÎn urma modificărilor aduse Legii tinerilor, organizațiile neguvernamentale destinate activităților tinerilor și cele de interes local pot primi finanțare din Fondul destinat acestora, care va fi constituit de acum, la nivelul tututor consiliilor locale și județene. Prin această măsură, se urmărește eliminarea discriminării dintre organizațiile de tineret care activează la nivelul municipiilor și cele din localitățile mai mici.

donatii stiri2017 a fost un an bulversant in ceea ce priveste modificarile legislative si fiscale aduse societatii romanesti. Sectorul neguvernamental nu a ramas neatins: un proiect de lege al deputatului Liviu Plesoianu ameninta temelia de functionare a ONG-urilor, iar modificarile aduse Codului Fiscal prevad ca 80% dintre companiile care ar fi putut sa redirectioneze 20% din impozitul pe profit, una dintre principalele metode de obtinere a veniturilor pentru ONG-uri, sa nu o mai poata faca. Mirela Nemtanu, CEO-ul Hospice Casa Sperantei, a explicat pentru wall-street.ro cum afecteaza aceste masuri fundatiile si asociatiile din Romania.

Coperta studiu stiriFundația pentru Dezvoltarea Societății Civile lansează studiul ”România 2017. Sectorul neguvernamental – profil, tendințe, provocări”, o încercare de a observa și a defini dimensiunea și dinamica sectorului neguvernamental din România în perioada 2010 – 2016. Studiul reprezintă o aducere la zi a ediției anterioare publicate în anul 2010 și, împreună cu aceasta, oferă tuturor celor interesați o mai bună cunoaștere (și recunoaștere) a rolului și importanței sectorului neguvernamental în societatea românească.

techsoup stiriFie că ești la început într-o organizație nonprofit, fie că ai deja experiență, poți trece prin toți pașii esențiali pentru sustenabilitatea și sănătatea financiară a unui ONG cu ajutorul celor două ghiduri de educație financiară dezvoltate de Asociația Techsoup în 2016, cu sprijinul ING Bank: Ghidul 1: ABC de educație financiară pentru ONG-iști începători și Ghidul 2: Obiceiuri sănătoase pentru finanțele unui ONG.

mcpds stiriMinistrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, a efectuat astăzi, 17 martie a.c., o vizită de lucru în județul Botoșani, prilej cu care a avut o serie de întâlniri cu autoritățile locale, reprezentanți ai sindicatelor și patronatelor, parlamentarii botoșăneni, dar și cu membri ai organizațiilor neguvernamentale din județ. În cadrul întâlnirii cu reprezentanți ai societății civile, Ministrul Gabriel Petrea a lansat CONECT – Catalogul Organizațiilor Neguvernamentale pentru Evidență, Consultare și Transparență.

Pagina 1 din 2

Free Joomla! template by L.THEME