Asociaţia Nevăzătorilor din România (filiala Braşov)

logo anvrbv

Asociaţia Nevăzătorilor din România

(filiala Braşov)

Adresa:Str. Castelului, nr. 106, CP: 500014, Brasov
Telefon: 0368 429 123; 0268 478 328
E-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
www.nevazatoribrasov.ro

Prezentare:
Înfiinţată în 1961, Asociaţia Nevăzătorilor Braşov, filială a Asociaţiei Nevăzătorilor din România, este o organizaţie neguvernamentală de utilitate publică cu caracter social-cultural, educativ, sportiv şi umanitar.
ANVR reprezinta, asista si sustine persoanele cu deficiente de vedere din judetul Brasov.
Promovând permanent principiile deplinei libertăţi şi democraţii, Asociaţia Nevăzătorilor Braşov acţionează pentru integrarea persoanelor cu deficienţe de vedere în viaţa economică, socio-profesională, cultural-artistică şi sportivă a judeţului.
In Fagaras, pe Strada Mihai Viteazul, nr. 36 este un alt punct de lucru al asociatiei.

Servicii:
- Serviciu social primar privind masuri si actiuni care au drept scop prevenirea sau limitarea unor situatii de dificultate ori vulnerabilitate, care pot duce la marginalizare sau excluziune sociala; Conform O.G. nr. 68/2003, art.3.2, alin. (2), lit. h): centru de consiliere si asistenta .
- Serviciu social specializat privind masuri si actiuni care au drept scop mentinerea, refacerea sau dezvoltarea de capacitati individuale pentru depasirea unei situatii de nevoie sociala; Conform O.G. nr. 68.2003, art.3.4, alin. (2), lit. j): centru de instruire si sprijin profesional .

Cu ce ne ocupam:
- incadrarea in munca a persoanelor cu deficiente vizuale
- crearea de locuri de munca si pentru persoane sanatoase
- sprijinirea tinerilor cu deficiente vizuale in continuarea studiilor si profesionalizare

Ce ne propunem:
Dorim sa infiintam o unitate lucrativa in care cei cu probleme de vedere sa fie angajati pentru a-si asigura un trai independent
Vrem sa extindem serviciile de asistenta la domiciliu pentru varstnicii nevazatori, in acest fel, vom putea incadra in munca si alte persoane valide.
Sa continuam sa ne implicam activ si responsabil in promovarea egalitatii de sanse, sensibilizarea comunitatii pentru sprijinul social si respectarea la nivel general a drepturilor omului.

Conducere:
Virgil Gheorghe Lazar - Presedinte

 

Free Joomla! template by L.THEME